4 Responses

  1. Mayko dedi ki:

    Dinsiz ilim kör ilimsiz din ise topaldır. Fizik metafizigin yanında çokça cahildir. Maddeci yaklaşım gelinen netice itibari ile çökmüştür. Aslolan madde yani beden değil onun özü ruhtur. Yola devam edecek olanda budur. Manası olmayan tekbir yaradilmis yoktur. Maddenin içinden manasal değerleri çekip aldığınızda geriye çöp kalır. Mana yaradandandır vesselam kaleminize sağlık

    • sadettinmesutguler dedi ki:

      Çok teşekkür ederim yazımla ilgilendiğiniz için. 21.yy başlarında yaşayanlar olarak bir inanç asrının ortalarına doğru hızla ilerliyoruz. Kuantum Teorisi yazı serisinin ilk 5 makalesinde aslında bir durum tespiti yapıyorum. Avrupalı bilim insanlarının durumunu ortaya koymaya çalışıyorum. Sonrasında Kuantum teorisinin Allah ile olan ilişkisine değineceğim.

  2. Mustafa dedi ki:

    Bilim tarihindeki Antonio de Dominius’un öldürülmesi, Giordano Bruno’nun yakılması, Galileo Galilei’nin yargılanması ve Charles Darwin’in öğretilerine karşı kilisenin savaşı bilim ve Ortaçağ kilisesi arasındaki çatışmayı gösteren en önemli olaylardır.
    Kanaatimce Galileo’nun bu davranışı din düşmanlığından veya haşa Allah’ı inkar etmek için değildi, Ortaçağ Kilisesinin ilim adamlarına ve kendisine yaptığı baskılardan kaynaklanmaktaydı.
    Yazılarınızın devamını merakla bekliyoruz Saadettin bey. İyi çalışmalar.

    • sadettinmesutguler dedi ki:

      Mustafa bey çok teşekkür ederim. Uzun emekler sonucu böyle bir makaleler serisi ortaya çıktı. İlk yazılarım durum tespiti olup sonrasında hakikatler konuşmaya başlayacak. Avrupalı bilim insanlarının bizdeki bilim insanlarından farklı olarak dindar olduklarını fark etmek zor değil. İlk muharrik olarak O’nu seçmeleri ya da seçmek zorunda kalmış olmaları çok açık. Bunu inkarları asla mümkün değil. Ancak Hristiyanlık dininin Kitab-ı Mukaddes’in de okudukları “Tanrı-İnsan ” münasebeti batılı insanlara özelinde bilim insanlarına çok ters gelmiştir. Gerçekten de ortaçağ boyunca bu böyle olmuş ve “ortaçağ karanlığı”nı yaşamışlardır.

      “Ve Rab Allah Ademi aldı, baksın ve onu korusun diye Aden Bahçesine koydu. Ve Rab Allah emredip dedi, bahçenin her ağacından istediğin gibi ye, fakat iyiliği ve kötülüğü bilme ağacından yemeyeceksin. Ve Rab Allah dedi, işte Adem iyiyi ve kötüyü bilmekle bizden biri oldu. Ve şimdi elini uzatmasın ve hayat ağacından almasın ve yemesin ve ebediyen yaşamasın diye böylece Rab Allah onu Aden bahçesinden çıkardı.” (Tekvin; 2/15-7, 3/22)

      Adeta insanı bilmekten men eden ve bilgisini kıskanan bu ifadeler, Rönesans insanına ters gelecektir. İşte onlar bu türden ifadelerden dolayı dinlerinden uzaklaşmayı seçtiler. Bilime sarıldılar. Alim olmaya başladıkça da araştırma yaptıkları bilime dinlerini karıştırmadılar. Ama İslamiyet’in asla böyle olmadığını yıllar sonra keşfettiklerinde ona inananların ve Müslüman olamaya başlayanların sayısı hızla arttı. 21.yy da bu artış daha da hızlanacağa benziyor. “Cern” deneyi bunun ispatı olsa gerek. Sağlıcakla kalın Kuantum teorisiyle kalın.

Sitemizi yenilememiz ve daha iyi bir hizmet sunabilmemiz için yorumlarınız çok kıymetli. Biraz zaman ayırın ve bizi değerlendirin.

%d blogcu bunu beğendi: